Ik ben met Mindfulness in aanraking gekomen na een traumatische gebeurtenis.
Mijn vader is priester van de Hindoetempel in Wijchen. In 2018 werd een poging tot doodslag op hem gedaan op het parkeerterrein van de tempel.
Toen mijn vader daarvan aan het herstellen was, stimuleerden mijn ouders mij om iets voor mijzelf te gaan doen.
Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding en kort daarna kwam Mindfulness op mijn pad.
Ik ben vervolgens begonnen met een opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Radboudumc. Ik had eerder klinische psychologie gestudeerd, maar was in die periode alleen nog vrijwillig werkzaam in de tempel.
Mindfulness is gebaseerd op oeroud Indiaas gedachtengoed. Ik ben Hindoe en vond het destijds een goede aanvulling op datgene waar ik als Hindoe mee bezig was.
In de Upanishad, een heilige schrift uit het Hindoeïsme, staat dat het de geest is die de reden vormt voor onze verlossing en ons gehecht zijn.
Nu ben ik afgestudeerd. Ik weet nu dat mindfulness voor mij als Hindoe, maar ook voor mensen die anders geloven of helemaal niet geloven heilzaam kan zijn.
Religie en geloof zijn geen onderdelen van de training. In de 8-weekse training worden technieken en meditaties aangeleerd om in het moment te leven en om beter te kunnen omgaan met stress in het leven.
Dit resulteert vaak in meer welbevinding en rust in het leven.
Ik kan u uit ervaring aanraden om de mindfulnesstraining een kans te geven.
U mag mij altijd benaderen voor verdere vragen.
Drs. Aashna Lalbahadoersing.
Mindfulnesstrainer Categorie 1
Lid van de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers VMBN